Вівторок
19.03.2024
09:17
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Світильнянський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [54]
Патріотичне виховання [1]

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 69

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Листопад » 20

Про обласний семінар методистів світової літератури

20 листопада 2014 року на базі Боярського НВК «Гімназія – ЗОШ І ступеня» відбувся обласний науково-практичний семінар для методистів районних міських методичних кабінетів, центрів і науково-методичних центрів, які координують роботу вчителів світової літератури. Тема семінару: «Реалізація змістових ліній Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти на уроках світової літератури».

У заході взяли участь: Котусенко Олена Юріївна, головний спеціаліст відділу змісту освіти, мовної політики та освіти національних меншин департаменту загальної середньої та дошкільної освіти, яка говорила про реалізацію змістових ліній нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти; Швидка Лариса Семенівна, завідувач Києво-Святошинського методичного центру; Сушко Світлана Миколаївна, директор НВК «Гімназія – ЗОШ І ступеня» Києво-Святошинської районної державної адміністрації, зробила презентацію гімназії та відео-проект «Відкритий світ»; Байрамова Галина Олександрівна, методист районного методичного центру управління освіти, молоді та спорту Києво-Святошинської районної державної адміністрації, яка координує роботу вчителів світової літератури; Химера Наталія Володимирівна, методист навчально-методичного кабінету української мови та літератури, світової літератури КОІПОПК, прослідкувала шляхи реалізації змістових ліній Державного стандарту в процесі вивчення світової літератури та провела обговорення Проекту Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років.

Тищик Лариса Петрівна, вчитель світової літератури Бузівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Києво-Святошинської районної державної адміністрації, провела майстер-клас від лауреату конкурсу обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Учитель року – 2014».

Цікавим і змістовним етапом конференції стало проведення фрагментів уроків зі світової літератури: «О.С.Пушкін «Казка про мертву царівну і сімох богатирів», учитель світової літератури Боярської ЗОШ І-ІІІ ступенів №5 Калениченко Олена Василівна  та «Динаміка образу Скруджа. Причини його духовного переродження», учитель світової літератури Боярського НВК «Гімназія – ЗОШ І ступеня» Шпак Ольга Митрофанівна(демонстрація шляхів реалізації нових державних стандартів у 5 та 6 класах).

Насамкінець семінару було прийнято рекомендації на 2014-2015 н.р. щодо реалізації змістових ліній Держстандарту:

1. Обговорити зміст і технологію реалізації стратегічного освітнього документа в педагогічній практиці вчителя-словесника на засіданнях районних, міських методичних об’єднань вчителів світової літератури з теми: «Вивчення світової літератури в контексті нового Державного стандарту базової і повної загальної середньої освіти».

Методисти районних, міських методичних кабінетів,центрів,
науково-методичних центрів, керівники районних,
міських методичних об’єднань вчителів світової літератури
Грудень 2014 р.

2. Організувати роботу шкіл передового педагогічного досвіду, майстер-класів, творчих груп учителів.

Навчально-методичний кабінет української мови та літератури, світової літератури КОІПОПК, методисти районних, міських методичних кабінетів.

 Протягом року

3. Узагальнювати та популяризувати інноваційний досвід роботи вчителів-словесників, у якому розкриваються сучасні підходи до викладання світової літератури з метою розвитку професійної компетентності педагога.

Методисти районних, міських методичних кабінетів, центрів, науково-методичних центрів, керівники районних, міських методичних об’єднань вчителів світової літератури

Постійно

4. Продовжити проведення курсів підвищення фахової кваліфікації вчителів світової літератури з проблем: «Розвиток творчих здібностей учнів у процесі вивчення нововведених художніх творів на уроках світової літератури в 5-6 класах (за новою програмою)» ( розробники: Н.В. Химера, Л.А. Фартух); «Особливості літературознавчого аналізу та інтерпретації творів світової літератури в старших класах» (розробник: О.О. Дем’яненко) та проблемно-тематичних КПК «Інноваційні підходи до організації вивчення української мови і літератури, світової літератури в школі», «Використання засобів ІКТ на заняттях російської мови і літератури, світової літератури в школі».

КОІПОПК
2014/2015 н.р. 

5. Здійснити організаційно-методичний супровід написання та підготовки до друку збірника «Програм факультативів і спецкурсів за вибором зі світової літератури для 5-11 класів».

Методисти районних, міських методичних кабінетів, центрів, науково-методичних центрів, навчально-методичний кабінет української мови та літератури, світової літератури

До 1 лютого 2015 р.

6. Провести на базі Броварської гімназія ім.С.І.Олійника Броварської міської ради навчально-практичний семінар «Використання хмарних сервісів для створення інформаційного середовища навчально-методичного кабінету світової літератури» для методистів, які координують роботу вчителів світової літератури в області.

Навчально-методичний кабінет української мови та літератури, світової літератури

Квітень 2015 р.

7. Обговорити на засіданнях методичних об’єднань вчителів світової літератури Проект Концепції розвитку освіти України на період 2015–2025 років та свої пропозиції надіслати в інститут на електронну адресу: him_nat@bigmir.ua.

Методисти районних, міських методичних кабінетів, центрів, науково-методичних центрів

До 15 грудня 2014 року

 

Василина Василівна Сіденко,

голова районного методобєднання

вчителів світової літератури

Категория: Новини | Просмотров: 799 | Добавил: ЗОШ | Дата: 20.11.2014 | Комментарии (0)

Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples