Четвер
28.03.2024
12:44
Вітаю Вас Гість
RSS
 
Світильнянський НВК
Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

Категорії розділу
Новини [54]
Патріотичне виховання [1]

Міні-чат

Наше опитування
Оцініть наш сайт
Всього відповідей: 69

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 29 » Можливості і неможливості творчості!
19:38
Можливості і неможливості творчості!

Можливості і неможливості творчості!

28 листопада 2013 року на базі Калинівського будинку культури відбувся районний конкурс дитячої творчості «Арт-факторія». Організаторами конкурсу-виставки є представники Броварського центру дитячої та юнацької творчості. Відповідальним за дійство – Мороз Валерій Петрович, зав. науково-технічним відділом, який на посаді лише один місяць, але прагне всією душею розвивати і підтримувати дитячу творчість. Зі слів Валерія Петровича відомо, що конкурс проводиться для того, щоб створити маленьке свято для дітей, дізнатися, що вміє підростаюче покоління, заохотити дітей до творчості та нагородити найталановитіших!

За даними організаторів, кількість учасників становило 110 чоловік, а журі мало оцінити 120 робіт. Серед них були обрані 12 найкращих, які, згодом, передадуть на обласний етап конкурсу. Участь у виставці прийняли 22 навчальні заклади району. Журі оцінювало вироби за критеріями: якість виконання роботи, новизна і оригінальність, представлення та візитка.

Конкурс налічує такі номінації: інтер’єр-дизайн, графічний дизайн, дизайн-студія, дизайн одягу, технічний дизайн, дизайн меблів та дизайн дитячої іграшки.

Важливим і продуманим моментом були майстер-класи, під час яких маленькі майстри ділилися таємницями своєї творчості з усіма охочими.

Майстер-клас «Лялька своїми руками»

Три юні дівчини-сонечка: Інна, Настя та Мар’яна із Калинівки займаються своїм ремеслом з самого дитинства. Вони великі ентузіастки, можуть зробити виріб менш ніж за 30 хвилин! Як запевняють майстрині, їх вироби дарують лише позитивні емоції. Навіть є повір’я: «Скільки мотанок молодятам подарують, стільки й буде у них дітей»!

Майстер-клас «Пластикові моделі» проводили хлопці з Пухівки. Це Писаренко Андрій (9 років) та Михайленко Назар (9 років). Вони теж люблять своє заняття, вважають, що воно розвиває увагу і моторику пальців.

Майстер-клас «3Д моделі»

Тут нас вітає впевнена в собі Гацкова Надія (11 років) з села Пухівка. Вона призер міжнародного конкурсу в Києві (2 місце), і Львові (3 місце). Дівчинка просто обожнює архітектуру і вважає, що подібні гуртки орієнтують дітей не тільки на вияв творчості, але і на майбутній вибір професії. А також займають дітей у вільний від навчання час, тому зовсім не залишається часу на якісь «сумнівні» заняття.

Окремої уваги заслуговує юна Тачарінова Анжеліка Юріївна (10 років). Під керівництвом батька, Тачарінова Дмитра Олексійовича, вона з 6 років виготовлює вироби з дерева на токарному верстаті! Любить свою роботу, а найбільший виріб (чашу) може зробити за 2 дні. Майстри по дереву свої роботи продають за кордоном, оскільки в Україні подібні вироби важко продавати.

Запрошені гості: Іваненко П.П., Прянішнікова К.В. та Кукшин В.М. були задоволені, адже таких радісних облич вони ще не бачили, а тим-паче надзвичайно чудових робіт.

Дехто з присутніх погодився дати нам інтерв’ю. І всі одностайно визнали конкурс цікавим і потрібним, адже діти можуть проявити себе у різних напрямках творчості та навчитися нового!

Кращі роботи були нагороджені призами. Решта отримали заохочувальні подарунки. Усім учасникам конкурсу бажаємо творчої наснаги та подальших перемог! Так тримати!

 

Статтю підготували вихованці шкільного гуртка «Юний журналіст» Світильнянського НВК (Ірина Мазур, Дарина Щербак, Валерія Савотіна, керівник – Василина Сіденко).


























Категорія: Новини | Переглядів: 630 | Додав: ЗОШ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вхід на сайт

Пошук

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples